In perioada 30 iunie – 2 iulie CS Micul Print Braila in colaborare cu Muzeul de Istorie ” Carol I” , Consiliul Judetean Braila a organizat traditionalul concurs de sah clasic ” Dunav – Braila” editia 2023 la care au participat jucatori de la cluburi din Focsani ,Bucuresti, Craiova, Galati ,Vaslui,Buzau ,Cluj-Napoca si Braila.

In cadrul concursului principal a fost organizat in data de 01.07 si concursul de blitz 3min+2 sec/jucator si clasamentul final arata astfel :

Loc 1 – Mohonea Alexandru – CSM Galati

Loc 2- Oncescu Vlad -Norin – CS Micul Print Braila

Loc 3 – Cervis Mihai – CS Micul Print Braila

Loc 4 – Oprea Andrei – CS Micul Print Braila

Loc 5 – Zamfir Octavian – Sah Club Galati Chess-Results Server Chess-results.com – Trofeul “ DUNAV” Braila BLITZ incepe la 15:30

Acestia au fost recompensati cu premii in bani si cupe. Au m-ai fost acordate 3 premii prin extragere tip tombola la care au castigat : Chirila Mario, Braila Eric si Nicolaie Ciprian.

Am asistat de asemenea la participarea dlui Bratu Gheorghe – jucator nevazator ! la concursul de blitz, el fiind asistat de un arbitru dedicat. Adversarii lui au jucat la ritmul de 3 minute+2 sec iar dl Bratu Gheorghe a beneficiat de 4 minute + 2 sec. In acest caz efortul intelectual fiind la intensitate ridicata, deoarece nu vede tabla iar mutarile proprii si cele ale adversarilor sunt efectuate de arbitru ( Pacea Eva). Cum distinge dl Bratu Gheorghe tabla si culoarea pieselor daca nu vede efectiv tabla? Stratul campurilor negre este m,ai ridicat fata de cele albe iar piesele albe sunt evidentiate in varf! De asemenea toate cele 64 de campuri au gauri unde sunt asezate piesele in pozitia initiala precum si cand sunt mutate. De asemenea este si autorul cartii de sah ” Finaluri artistice” , o culegere de probleme practice utile jucatorilor de club sau intermediari.

Bratu Gheorghe este castigatorul concursului national de sah ” Dunav – Braila ” 2023!

Concursul principal a fost arbitrat de Jugaru Lucian, Florea Adrian ,Dobrescu Cosmin si Pacea Eva. De mentionat si implicarea totala a juniorului Serban Alexandru – 8 ani ,cel mai tanar ” arbitru” national!

Gazda concursului ,Muzeul de Istorie ” Carol I” care asigura in ultimii 6 ani cele mai frumoase concursuri din Braila ,si de aceasta data s-a ridicat la cele mai exigente si calitative conditii de organizare pentru participanti dar si pentru publicul format din parinti, antrenori, vizitatori.

De mentionat si dl Dan Mitaru – Maestru Fide ,vechi colaborator al clubului nostru care si de aceasta data a obtinut locuri fruntase prin elevii sai : Radu Matias , Cioroianu Ivo si Dumitrescu Mihnea!

Trofeul ” DUNAV – Braila” sah clasic – clasament final : Chess-Results Server Chess-results.com – Trofeul “ DUNAV” Braila 30 iunie – 02 iulie

Loc 1 – Bratu Gheorghe – CSM Craiova

Loc 2 – Oprea Paul Angel Andrei – CS Micul Print Braila

Loc 3 – Raducanu Lucian – Asc Daco- Getica Bucuresti

Loc 4 – Vorniceanu Alina – CSM Galati

Loc 5 – Dumitrascu Cezar – CSM Galati

Loc 6 – Cervis Jean -Mihai – CS Micul Print Braila

Loc 1 – U 12 – Calin Rares – Ionut – CS Minerva Braila

Loc 2 – Cernencu George – Ciprian – CSM Galati

Loc 3 – Mohonea Alexandru – CSM Galati

Under 10 ani

loc 1 – Simulescu Andrei – CSM Galati

Loc 2 – Ene Sergiu – Gabriel – CS Micul Print Braila

Loc 3 – Berbecel Eric – CSM Galati

Under 8 ani

Loc 1 – Pasat Rares – Stefan – CSM Galati

Loc 2 – Cioroianu Ivo – CS Micul Print Braila

Loc 3- Dutcovici Sabina -Teodora – Acs Oxigen Bucuresti

Loc 1 – elo 1800 – Stan Matei – CSU Universitar Bucuresti

Loc 1 – elo 1600 – Lupu Mircea Ovidiu – CSM Galati

Loc 1 – elo 1400 – Gligor Ana Maria – Cluj Napoca

Loc 1 elo 1200 – Ruse Stelica Neculai – CS Micul Print Braila

Cel m-ai dulce sponsor din Braila … Pizza Radu …alaturi de campioni! Turcu Ciprian – omul care stie,se pricepe,cunoaste cum sa faca doar bine! Noi,comunitatea sahista ,multumim!